Artikel

Topp 5 online-spel att spela med kollegorna

För att främja den sociala kontakten i pandemitider har Pentia infört en speltimme i veckan då vi umgås och spelar spel tillsammans online. Vi har hunnit med att testa en hel del - här är våra tips!
Hjerte

Vi på Pentia är nog inte ensamma om att sakna att träffa kollegorna. Den dagliga sociala kontakten, så som att småprata vid kaffemaskinen, bidrar till ökad trivsel på arbetsplatsen. Något som pandemin har begränsat.

För Pentia har det alltid varit viktigt att ha roligt på arbetsplatsen. Roligt är ett av våra värdeord, och vi anser att en rolig vardag på lång sikt skapar de bästa resultaten både för oss själva och för våra kunder. Våra traditionsenliga speldagar är ett exempel på detta, där vi två dagar om året spelar spel tillsammans och bara umgås.

På grund av pandemin har de senaste speldagarna hållits digitalt med virtuellt escape room, onlinespel och hemleverans med delikatesser, något som varit minst lika roligt som den "vanliga" speldagen. För att boosta vi-känslan och ha kul på jobbet har vi numera avsatt en timme i veckan för att spela spel tillsammans - ett vinnande koncept!

Under våren har vi testat en hel del spel och vill nu dela med oss av våra erfarenheter. Pentia har haft en intern omröstning om vilka spel som är bäst att spela med kollegorna – här är våra tips:

#1 Quiz - det mest uppskattade spelet med råge. Vi har använt Kahoot för att spela både färdiggjorda och egengjorda personliga quiz. Ett tips är att alla får skicka in en barndomsbild på sig själv så ska de andra gissa vem som är vem.

#2 Geoguessr - gissa var du är i världen baserat på street view och tävla mot dina kollegor. Närmast målet vinner.

#3 Scribbl.io - rita det ord som du blir tilldelad, kollegorna ska gissa vad det är. Som pictionary/skissa och gissa fast digitalt.

Hast 2
Inte helt lätt att rita på datorn - det här var en "häst"

#4 Escape room - tro det eller ej, det går att spela escape rooms digitalt. Vi har spelat några olika som finns att köpa via Steam.

#5 Stop the bus! - ett kategorispel som går att spela digitalt genom att använda breakout rooms i exempelvis Microsoft Teams och ett Google Forms-formulär.

 

Karriär White
Karriär

Karriär

Vill du bli en del av Pentia? Kolla in vår karriärsida

Karriär
Malmo 3
Om Pentia

Om Pentia

Läs mer om Pentia här

Om Pentia