Marketing automation & kunddata

Är du i dialog med dina kunder, eller är det bara du som pratar? Marketing automation hjälper dig skapa relevant innehåll för dina kunder och därigenom stärka ditt varumärke.


Idag förväntar sig kunder att du är relevant här och nu. De företag som använder teknik som stödjer eller främjar kundresan bygger starkare relationer med kunder och får ökad konvertering.

Automatiserade verktyg personaliserar content och reagerar på triggers och händelser i realtid. På så sätt kan företag visa kunden rätt personligt meddelande, i rätt kanal och med rätt verktyg.

Dialogen ska flyta över kanaler

Pentia arbetar med kunddata över hela kundresan i Marketing automation flows, som samordnar budskap över kanaler som e-post, webbplats, appar och SMS. Metoderna används både i förhållande till B2C, där antalet mottagare kan vara stort och personalisering ofta behöver relatera till både segmentering och kultur, och i förhållande till B2B, där fokus ofta ligger på kontinuerlig optimering av lead generation flows eller account based marketing (ABM).

Den samlade experience design kan implementeras över plattformar som Salesforce, Sitecore, Agillic eller APSIS - men gemensamt för alla projekt är ett fokus på den iterativa förbättringen, där varje kontaktpunkt bidrar med insikter som gör nästa interaktion mer effektiv.

Pentia kan hjälpa ditt företag med:

  • Upprättande av plattformar för Marketing automation
  • Skräddarsydda experience flows tvärs över kanaler
  • Optimeringsprocess för Automation flows och budskapsoptimering
  • Design och installation av personaliseringskoncept
  • Lead generation flows och optimering av säljflödet
  • Digital support för datadriven Account based marketing (ABM)

Marketing Automation-tekniker

Pentia arbetar med flera starka marketing automation-plattformar, exempelvis Agillic och Salesforce.

Läs vår Marketing Automation Guide

Vill du veta mer om marketing automation och dyka ner i begreppet? Vår Marketing automation guide är ett givet sätt för att komma igång.

 

Kontakta oss om du vill veta mer:


Jens Gustafsson
Country Manager
jens.gustafsson@pentia.se