Artikel

Hur är det att ha praktik hos Pentia?

I augusti 2020 började systemutvecklarstudenten Johan sin praktik hos Pentia. Praktiken är nu slut, men Johans resa på Pentia fortsätter som vår nya kollega, något vi är väldigt glada för! Läs om Johans upplevelse här.
Johan2

Hur har din praktik varit hos Pentia?

Förutom att praktiken har varit ovärderlig för min framtida karriär har det varit en väldigt rolig och givande upplevelse. Att ta ett avbrott från vanliga studier för att söka praktik på Pentia har varit det bästa beslutet jag har tagit under min studietid. De erfarenheter jag har fått från praktiken har gett mig en bra skjuts in i arbetslivet.

Vilka uppgifter har du jobbat med?

Till en början har jag bekantat mig med några av de verktyg, utvecklingsmiljöer och arkitekturer som Pentia arbetar med. För att lära mig mer om dessa har jag haft självstudier och jobbat med egna projekt. Dessutom har jag fått arbeta med att uppdatera hemsidor åt en kund och även ha lite kundkontakt själv. Förutom detta har jag deltagit i många möten och även programmerat parallellt med en av mina handledare för att lära mig så mycket som möjligt.

Under praktikperioden har jag även arbetat med en praktikrapport eftersom praktiken varit en del av en kurs på Malmö Universitet, här har Pentia varit förstående och hjälpsamma och jag har fått den tiden jag har behövt.

Vad har varit det roligaste med att ha praktik på Pentia?

Det roligaste har helt klart varit alla möten! På Pentia har jag fått ett trevligt bemötande av alla jag har kommit i kontakt med. Under min praktik har jag känt mig som en i gänget, även om man har fått ha mycket kontakt digitalt på grund av coronapandemin.

Vad har varit den den största utmaningen?

Att arbeta med ett helt nytt system och arkitektur och förlita sig på sina tidigare kunskaper och erfarenheter. Dessutom har coronapandemin gjort att många arbetar hemifrån, vilket inte alls är önskvärt under en praktik. Detta har hur som helst löst sig utan problem tack vare kollegors bemötande och hjälpsamhet.

Mötte din praktik dina förväntningar?

Praktiken har mött alla mina förväntningar. Jag har fått ta mycket eget ansvar och när man kör fast har hjälp alltid funnits tillgänglig oavsett vilken kollega man vänder sig till. Jag har även blivit utmanad att lösa problem som jag inte har varit van vid sen tidigare.

Är du intresserad av att göra praktik eller jobba hos Pentia? Se våra lediga tjänster på vår karriärsida, eller hör av dig till jobb@pentia.se.

 

Karriär White
Karriär

Karriär

Vill du bli en del av Pentia? Kolla in vår karriärsida

Karriär
Malmo 3
Om Pentia

Om Pentia

Läs mer om Pentia här

Om Pentia
Linkedin Spot
Pentia Malmö på LinkedIn

Följ Pentia i Malmö på LinkedIn

Pentia Sweden på LinkedIn