Pentias integritet- och cookiepolicy

Version 1
7 maj 2018

Personlig datasäkerhet står högt på dagordningen på Pentia, vilket är anledningen till att vi behandlar dina personuppgifter på ett ansvarsfullt sätt och med respekt för din integritet. Insamling och behandling av data relaterade till pentia.dk sker alltid enligt dataskyddsförordningen och dataskyddslagen.

Du kan alltid se när vår sekretesspolicy senast uppdaterades eller ändrades högst upp. Vi samlar in data om alla besök på Pentia.se. Vi använder data för att förbättra användarupplevelsen på pentia.se, presentationen av våra tjänster och webbplatsens informationsarkitektur. I den här policyn kan du läsa om vilka data vi samlar in och bearbeta. Du kan också hitta information om hur du kontaktar Pentia angående sekretesspolicy och cookiepolicy.

Pentia använder olika analysverktyg, inklusive Google Analytics.

Pentia, samlar in personuppgifter om användare av Pentia.se på två sätt:

• När du använder cookies
• När du informerar användarens egen information via Pentia.se

Dataansvarig

Pentia AB är dataansvarig i enlighet med gällande dataskyddsregler för pentia.se.

Pentia AB
Södra Förstadsgatan 1
211 55 Malmö
ORG: 559007-6203

Pentia AB har inget dataskyddsombud (DPO), men vill ni komma i kontakt med oss i dessa frågorna går det bra att mejla info@pentia.se.

Cookies

För att skapa demografisk och användarbaserad statistik i syfte att förbättra användarupplevelsen används cookies på pentia.se.

När du besöker en webbplats lämnar du elektroniska spår som tillåter andra att följa var du befinner dig online. Det är också cookies som gör att du enkelt kan hitta en webbplats som du har besökt tidigare i din webbhistorik. När du besöker pentia.se lagras en cookie på din enhet (dator). En cookie är en textfil som säkerställer att datorn kan kännas igen av återkommande besök. Oftast används cookies av webbplatsägaren för att förbättra hur webbplatsen är utformad. Vissa funktioner på webbplatser är beroende av cookies.

Så undviker du cookies

Du som användare har möjlighet att blockera alla cookies och ta bort befintliga cookies från din enhet (dator). Detta görs via inställningarna i din webbläsare. Du kan stänga av cookies i din webbläsare och fortfarande använda Pentias webbplats.

Insamling och användning av personuppgifter

Vi samlar alltid bara in information som som privatperson själv lämnat till Pentia genom registrering, deltagande i evenemang eller liknande. Här samlas informationen som namn och e-postadress när du registrerar dig för ett nyhetsbrev. Naturligtvis säljer vi inte dina personuppgifter till tredje part.

Personuppgifter används för att utföra den tjänst med vilken uppgifterna registreras pentia.dk. Detta inkluderar studier och analyser som bidrar till att förbättra användarupplevelsen samt presentation av våra tjänster.

Dina rättigheter och kontakt

Om du vill ha information om de uppgifter som kan registreras hos Pentia, vänligen kontakta info@pentia.se. Du har möjlighet att få insikt i och få den information som registrerats om dig på Pentia AB. Dessutom bör det påpekas att du kan invända mot registreringen av dina uppgifter enligt dataskyddsförordningen av den 25 juni 2006. Maj 2018.

Sekretess för personuppgifter

Vi håller dina personuppgifter konfidentiella och säkra i system för slutna åtkomstkontrollsystem. Säkerhetsåtgärder, styrningar och register uppdateras löpande så att personuppgifter alltid behandlas och hanteras korrekt.

När raderas dina personuppgifter?

Om du väljer bort av avprenumerera på vårt nyhetsbrev via länken längst ner i ett nyhetsbrev, kommer dina uppgifter att raderas omedelbart. Om du personligen vänder dig till Pentia AB antingen via telefon eller e-post raderas dina data så snart som möjligt därefter och senast en vecka efter begäran. Det måste påpekas att handläggningstiden kan vara längre än en vecka under helgdagar. Om det registreras att ett nyhetsbrev inte går att skicka fem gånger i rad, kommer e-postadressen och andra relaterade personuppgifter (namn) att raderas från vår databas och e-postadressen kommer inte längre att registreras i Pentias nyhetsbrev.

Möjligheten att klaga

Du som individ har möjlighet att klaga på behandlingen av registrerade personuppgifter om dig. Enligt lagen om skydd om personuppgifter måste detta göras till danska dataskyddsmyndigheten. 

Avregistrera från Pentias nyhetsbrev

Om du har registrerat dig på Pentias nyhetsbrev kan du när som helst återkalla ditt samtycke och därmed avsluta prenumerationen. Avregistrering sker antingen via länken längst ner i nyhetsbrevet "Avsluta prenumerationen på detta nyhetsbrev", eller genom att kontakta Pentia AB på info@pentia.se. Vi strävar efter att svara så snart som möjligt, men bör nämna att det kan finnas längre svarstid för helger och helgdagar.

Kontakt Pentia AB

Du kan kontakta Pentia AB via:
• Mail info@pentia.se
• Brev till Pentia AB att: Persondata Pentia, Södra Förstadsgatan 1, 211 43 Malmö