Pressmeddelande

Pentia blir Storm Solution Partner

Pentia har tecknat samarbetsavtal med Storm Commerce och breddar därmed sitt utbud med en marknadsledande e-handelsplattform.
Stormpartnerskap V2 PNG

Storm blev det naturliga valet när Pentia under hösten 2020, tillsammans med en kund, letade e-handelsplattform till ett pågående projekt.

Jens Gustafsson, Country Manager Pentia Sverige, berättar:

”Vi fastnade för Storm då de har en headless-arkitektur och vass funktionalitet inom produkthantering, affärslogik och transaktioner. Det passar våra tankar kring en systemarkitektur som jobbar med micro-services, där man bygger små delar i den stora systemarkitekturen som ska kunna hantera sig själva, sina arbetsflöden och sina ansvarsområden. I den arkitekturen tycker vi Storm passar perfekt.”

"För Pentia går partnerskapet i linje med vår strategi att erbjuda plattformar och kompetens som motsvarar våra kunders behov."

Han fortsätter:

”För Pentia går partnerskapet i linje med vår strategi att erbjuda plattformar och kompetens som motsvarar våra kunders behov. Storm har dessutom välutvecklade API:er som kan integreras med de andra plattformarna vi jobbar med på ett bra sätt.”

Michael Hallberg, CCO på Storm Commerce, kommenterar partnerskapet:

"För oss är samarbetet med kompetenta partners fundamentalt för hela vår strategi. Därför är det väldigt roligt att vi nu startat upp ett samarbete med Pentia, som både har gedigen teknisk kompetens och en förmåga att stötta kunderna mer generellt kring den digitala affären. Vårt första gemensamma projekt är redan igång och vi ser verkligen fram emot att utveckla samarbetet ytterligare framöver."

"Därför är det väldigt roligt att vi nu startat upp ett samarbete med Pentia, som både har gedigen teknisk kompetens och en förmåga att stötta kunderna mer generellt kring den digitala affären."

Utöver Storm har Pentia ett starkt samarbete med bland annat Sitecore, Umbraco, Optimizely, Microsoft, Salesforce och Agilic

Om Pentia

Pentia är en oberoende digital konsultbyrå full av nytänkande strateger, designers och utvecklare. Vi omfattar den digitala upplevelsen i varje steg och hjälper våra kunder att uppnå sina affärsmål, från strategi till utförande. Tillsammans ser vi till att våra kunder är i framkant av sin digitala resa.

Om Storm

Storm Commerce är ett innovativt svenskt techbolag som utvecklar en API-baserad SaaS-tjänst för digital handel. Plattformen hjälper företag inom B2B och B2C att framtidssäkra sin digitala affär. En modern systemarkitektur med möjligheten att använda valfritt CMS skapar en agil och flexibel affärsmiljö. Tillsammans med ett växande ekosystem av partners erbjuder vi en av marknadens mest attraktiva lösningar för skalbar e-handel.

Ska vi prata om dina digitala alternativ?


Jens Gustafsson

Country Manager Pentia Sverige
jens.gustafsson@pentia.se
+46733864684