Nyhet

Pentia lanserar ny e-handel till Norrmejeriers kunder

Norrmejeriers e-handel riktar sig till återförsäljare och storkök och har servat Norrmejeriers kunder sedan 2004. I maj 2021 lanserades en ny e-handel som Pentia byggt i Sitecore, med fokus på användarvänlig UX och design och hög teknisk kvalitet.
20210508111848 297A4710 2

Pentia har samarbetat med Norrmejerier under flera år som förvaltare av norrmejerier.se. Under 2020 fick vi uppdraget att bygga om e-handeln i Sitecore, ett projekt som lanserades i maj 2021.  

Bakgrunden till projektet var att e-handeln hade ett behov av att uppdateras och moderniseras, både tekniskt och användarmässigt. Plattformen var inte var anpassad efter hur besökare förväntar sig att en e-handel fungerar idag, samtidigt som den behövde bli enklare att förvalta och vidareutveckla för Norrmejerier.

"Våra viktigaste mål med den nya kundwebben var att göra den enklare att använda (både via dator men även mobil samt surfplatta), ett modernare utseende samt en tydligare kommunikation av nyheter och avvikelser. Den nya kundwebben uppfyller samtliga av dessa mål och förväntningar."

Anders Dahl, kundcenterchef Norrmejerier

Pentia stod för utveckling, projektledning och samordning av utvecklingsfasen i projektet, som innebar ett nära samarbete med beställare hos Norrmejerier och flera intressenter inom organisationen. En förstudie genomfördes av Norrmejerier och designkoncept togs fram av extern byrå. Pentia har, förutom att utveckla, varit en teknisk partner i strategiska frågor under utvecklingsprocessen samt sparringpartner gällande design och UX. 

Resultatet blev:

  • En framtidssäker, flexibel plattform baserad på Sitecore 9.1
  • En modern och användarvänlig kundupplevelse
  • En hållbar plattform som kan integreras med andra system
  • Mobilanpassad e-handel

Vid frågan hur det varit att arbeta tillsammans med Pentia svarar Anders Dahl, kundcenterchef på Norrmejerier, såhär: 

”Det sammanfattande svaret är att det var väldigt roligt att arbeta med Pentia och resultatet blev väldigt bra! Vi upplever från Norrmejeriers sida att projektet drevs väldigt strukturerat och tydligt. Vi upplevde även att Pentias medarbetare, från projektledare till utvecklare både inom frontend- och backend var mycket kompetenta på sina respektive områden.”

Läs mer om projektet under våra case.

Om Norrmejerier

Norrmejerier är Sveriges nordligaste mejeriförening och ägs av mjölkbönder i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län.

Deras uppdrag är att skapa bra förutsättningar för en livskraftig mjölkproduktion i Norrland och tillgodose konsumenters och kunders önskemål om färska, lokalproducerade och unika norrländska mejeriprodukter av utmärkt kvalitet.

 

Job Sales
Tjänster

Tjänster

Läs mer om våra tjänster och vad vi erbjuder här

Tjänster
Malmo 3
Om Pentia

Om Pentia

Läs mer om Pentia här

Om Pentia
Robot
Kontakta Pentia

Kontakta Pentia

Vill du komma i kontakt med oss? Tveka inte att höra av dig. 

Kontakt