Artikel

Så främjar vi sociala aktiviteter med en hybridarbetsplats

Pandemin påverkade våra möjligheter att träffas fysiskt, och vi insåg att det faktiskt går att arbeta hemifrån i större utsträckning än vi tidigare trott. När vi nu återgår till det (gamla eller nya?) normala står många arbetsplatser inför samma frågeställningar; vad är bäst - hemmakontor, kontor-kontor eller en hybridarbetsplats? Och hur återfår vi det sociala när vi fortsätter arbeta hemma?
Startup 594090 960 720 (1)

Att ha roligt på jobbet och trivas med sina kollegor är något vi alltid prioriterat på Pentia. Under pandemin påverkades detta då vi inte kunde träffas fysiskt, och även om många av våra sociala aktiviteter fortsatte i digitala format, kunde det inte riktigt jämföras med hur det var innan.

Även om vi är glada att kunna umgås som vanligt igen, har hemmajobb också haft sina fördelar. Att slippa pendling och behålla kollegor som flyttat till andra städer är några av dem. När vi förra hösten skulle börja "återgå till det normala" och det var dags att uppdatera våra rutiner för distansarbete kändes det därför inte aktuellt att arbeta på samma sätt som innan pandemin. Istället utgår vi nu ifrån var och ens behov. Vissa föredrar att arbeta hemma på heltid, vissa vill inte jobba hemma alls, och vissa vill göra både och. Lösningen blev därför en hybridarbetsplats där det är ens eget val.

”I och med att distansarbetet fungerat så pass bra som det har gjort ser vi ingen anledning till att ändra på det, utan vi vill fortsätta erbjuda en flexibel lösning som passar bra för alla.” – Fredrik Kervall, COO Pentia

Med det sagt stod vi inför en ny utmaning; hur kan vi behålla de fördelar vi får av att ha en hybridarbetsplats, samtidigt som vi vill träffas oftare och få tillbaka det sociala som är så viktigt för oss? Lösningen: Det är ens eget val, men det ska finnas ett mervärde att komma in till kontoret för de som inte gör det själva dagligen. Det här resulterade i följande punkter:

  • Eget val: Var och en bestämmer själv hur ofta de arbetar på kontoret.
  • Preferred days: Onsdagar och fredagar är preferred days. Om du ska välja någon dag att jobba på kontoret, välj gärna någon av dessa. På så sätt är fler på plats samtidigt.
  • Fredagsaktivitet: På fredagar har vi sociala aktiviteter för de som är på kontoret. Allt från Mario cart-turnering, skaparverkstad, Minecraft, you name it. Jobbar du hemma kan du delta i aktiviteten om den sker digitalt, annars arbetar du som vanligt.
  • Sociala aktiviteter: Gemensamma sociala aktiviteter såsom speldagar, konferenser, fester sker numera irl.

Just nu söker vi nya kollegor. Är du intresserad av att arbeta på Pentia? Hör av dig till oss.

 

Lediga jobb

Just nu söker vi utvecklare. Läs mer här!
Karriär

Sociala Medier

När du följer oss i sociala medier kan du vara säker på att du inte missar vad som är på gång hos oss.

Pentia Malmö i sociala medier