Artikel

Vikten av en rolig arbetsplats - därför har vi speldag på Pentia

En rolig vardag skapar på lång sikt de bästa resultaten för oss själva och för våra kunder – det tror i alla fall vi på Pentia. Därför gör vi saker tillsammans bara för att ha roligt, både under och utanför arbetstid.

Den årliga ‘spilledagen’, som våra danska kollegor säger, är ett exempel på detta. Två dagar om året har Pentias anställda speldag, en dag där vi spelar spel tillsammans på arbetstid.

Tradtitionen har funnits länge på Pentias kontor i Köpenhamn. När Malmökontoret öppnade 2015, var det självklart att den traditionen skulle med.

"Det är något jag saknat på andra konsultbolag jag arbetat på i Sverige. Att strunta i att fakturera en dag för att kunna spela spel eller hitta på något annat kul är mycket ovanligt" säger Jens Gustafsson, Country Manager på Pentia i Malmö.

En virtuell speldag 2020

På grund av COVID-19 fick årets speldag ett nytt, digitalt, format. Det traditionella brädspelet, escape room- och restaurangbesöket byttes ut mot online-risk, ett virtuellt escape room och en delikatess-hemleverans.

Det är viktigt att ha roligt tillsammans, även i tider då vi inte kan träffas fysiskt. 
20200424 140626
Virtuellt escape room var en av aktiviteterna under vårens speldag

Vikten av en rolig arbetsplats

På Pentia arbetar vi efter värderingarna roligt, respekt och ansvar. Att roligt är med är ingen slump. Det finns ett allvar bakom det roliga, där medarbetarens välmående och trivsel i vardagen är i fokus.

”Vi lägger stor vikt i att skapa en bra arbetsplats där alla trivs, eftersom det skapar mest värde för våra anställda, och i längden för våra kunder. Glada anställda leder helt enkelt till glada kunder. Det här är ett sätt för oss att leva efter våra värderingar, något vi är mycket stolta över” säger Jens.

Karriär White
Karriär

Karriär

Vill du bli en del av Pentia? Kolla in vår karriärsida

Karriär
Malmo 3
Om Pentia

Om Pentia

Läs mer om Pentia här

Om Pentia