Artikel

Malmös bästa escape rooms - enligt Pentia

Malmös bästa escape rooms - enligt Pentia

#3 Fox in a box - Tävlingsmoment mellan lag

Av de lite mer tävlingsinriktade på Pentia (vilket är alla) får Fox in a box goda betyg. I stället för att turas om att spela, spelar lagen samtidigt och börjar fysiskt i samma rum. Det här spelet passar verkligen dig som vill ha den extra tävlingskicken.

#2 Sherlocked - Bäst stämning och interiör

Sherlocked tar hem priset vad gäller stämning och interiör. Redan utanför entrén vid St. Gertrud, möts du av kullersten och gamla husfasader, och du kan nästan känna 1800-talets England i luften. Väl inne gör spelen inte dig besviken - med bra pussel, sekelskiftesmiljö och effektfulla rum. Efter allt tänkande och pusslande slår du dig ner i en cocktailbar – what’s not to like?

#1 - Anigma escape room - Bäst story och pussel!

Anigma är storfavoriten på Pentia och vi har spelat samtliga 4 rum som de hittills lanserat (ett femte planeras att släppas 2024). Det unika med Anigma är att de har ett helhetskoncept där rummen följer samma historia och bygger vidare på varandra. Vi uppskattar att det är stor variation av gåtor och pussel. Ett extra plus de mysiga lokalerna med ett sällskapsrum, så de som inte spelar escape room kan spela sällskapsspel under tiden de väntar.

Pentias escape room wall of fame
Pentias escape room wall of fame

”Det har blivit en del escape rooms under min tid på Pentia och Anigma sticker verkligen ut i mängden. Framför allt när det kommer till variation av pussel men också den röda tråden mellan alla rum.”

– En Pentia kollega


Hedersomnämnande

Om du någon gång planerar en escape room-resa är London och Shepherd's Bush resmålet för dig. Sherlocked: The experience lämnade oss mållösa från start. Det kan vara så att en framtida konferensresa får gå till London bara för att få återuppleva det här spelet igen.

”Finns inget som detta. Mind blown”.

”Otroligt påkostat och smart, från start till slut”.

”Top notch. Fantastiskt utförande”.

- Kollegor på Pentia

Om speldagen

Pentias speldag är en tradition som anordnas två gånger om året där vi spelar spel och går på escape room. Speldagen är en del i arbetet med att skapa en arbetsplats där alla trivs och har roligt på jobbet - roligt är ett av våra tre värdeord. Läs mer om vår speldag här: 

Vikten av en rolig arbetsplats - därför har vi speldag på Pentia