Webb & CMS

BoConcept och Pentia skapar digitala resultat tillsammans

BoConcept produkter: Her en sofa med pude og tæppe

Kund: BoConcept

Pentia stöder BoConepts tillväxtmål genom ett flexibelt och konverteringsfokuserat digitalt ekosystem. Digitala kanaler och fysiska butiker integreras i en sammanhängande kundupplevelse, vilket resulterar i ökad trafik och försäljning i butikerna.

BoConcept produkter: Her en fuldt møbleret stue med sofa, tæppe, to sofaborde og standerlampe
BoConcept produkter: Et rum med flere små sofaer og borde
Konceptbillede for BoConcepts websiteløsning

Ambition

Stötta inköpsprocessen och generera mer intäkter

BoConcept har en ambitiös digital strategi: Att skapa ett vackert och sammanhängande universum för sina möbler där kunder kan se designen, känna kvalitén och samtidigt få all nödvändig fakta.

Detta digitala universum ska tilltala kunder och samtidigt stödja inköpsprocessen. Det digitala och analoga är bättre sammankopplat och den samlade köpupplevelsen är starkare.

Pentia har samarbetat med BoConcept sedan 2014 och har i denna process hjälpt den hyllade möbeljätten att säkra digital transformation både på strategisk- och genomförandenivå.

”Det är avgörande för våra internationella marknadsföringsinsatser att ha digitala partners som förstår vår verksamhet.”

Niklas Sønderskov Andersen, Global Marketing Manager, BoConcept

Lösning

En flexibel, innehållsfokuserad plattform

Pentia har byggt en affärskritisk plattform för BoConcept, baserad på Sitecore 9. Plattformen stöder BoConcepts strategi för innehållsmarknadsföring - att skapa trafik och försäljning i butikerna.

Framtiden innebär ytterligare integrationer till BoConcepts andra digitala system, så att det digitala ekosystemet binds samman bättre, och data samlas in för att skapa en personlig, sammanhängande kundresa baserad på verkligt användarbeteende.

"Vi upplever att samarbetet med Pentia är win-win."

Troels Kjær, digital projektledare hos BoConcept

Process

Säker kurs mot resultat

Glöm allt om big bang. BoConcept och Pentia har kommit överens om en stabil, metodbaserad process, där förbättringarna har implementerats och testats kontinuerligt. En digital roadmap utvecklades tillsammans för vägledning.

Pentia har också bidragit till det inledande strategiska arbetet.

Resultat

Redo för framtiden, redo att generera intäkter

• En framtidssäker, flexibel marknadsföringsplattform baserad på Sitecore 9.0
• En starkare kundupplevelse
• Förbättrad interaktion mellan digitalt universum och de analoga butikerna
• En gemensamt utvecklad digital roadmap som stödjer strategin
• En plattform som kan integreras med alla system
• Möjlighet till anpassning baserad på data och användarbeteende

”BoConcept är mycket nöjda med leveranserna och samarbetet med Pentia. Vi uppskattar den öppna och ärliga dialogen som har skapat förtroende och trovärdighet. Schema och leveranser har följts och den smidiga strategin har gjort arbetet flexibelt för båda parter.”