Artikel

Malmös bästa escape rooms - enligt Pentia

Att Pentia har en förkärlek för escape rooms är ingen överraskning för dig som känner oss. Spelet är ett stående inslag på våra speldagar och vid konferensresor lyckas vi alltid hitta ett rum att bryta oss ut ur, vare sig det är i London, Reykjavik, eller hemma i Malmö. Vi har frågat våra medarbetare vilka escape rooms de tycker bäst om och delar nu med oss av våra erfarenheter - här är Pentias topp 3 escape rooms i Malmö.

#3 Fox in a box - Tävlingsmoment mellan lag

Av de lite mer tävlingsinriktade på Pentia (vilket är alla) får Fox in a box goda betyg. I stället för att turas om att spela, spelar lagen samtidigt och börjar fysiskt i samma rum. Det här spelet passar verkligen dig som vill ha den extra tävlingskicken.

Pentia at escape room

På bild: Pentia på escape room

#2 Sherlocked - Bäst stämning och interiör

Sherlocked tar hem priset vad gäller stämning och interiör. Redan utanför entrén vid St. Gertrud, möts du av kullersten och gamla husfasader, och du kan nästan känna 1800-talets England i luften. Väl inne gör spelen inte dig besviken - med bra pussel, sekelskiftesmiljö och effektfulla rum. Efter allt tänkande och pusslande slår du dig ner i en cocktailbar – what’s not to like?

#1 - Anigma escape room - Bäst story och pussel!

Anigma är storfavoriten på Pentia och vi har spelat samtliga 4 rum som de hittills lanserat (ett femte planeras att släppas 2024). Det unika med Anigma är att de har ett helhetskoncept där rummen följer samma historia och bygger vidare på varandra. Vi uppskattar att det är stor variation av gåtor och pussel. Ett extra plus de mysiga lokalerna med ett sällskapsrum, så de som inte spelar escape room kan spela sällskapsspel under tiden de väntar.

Pentias escape room wall of fame

”Det har blivit en del escape rooms under min tid på Pentia och Anigma sticker verkligen ut i mängden. Framför allt när det kommer till variation av pussel men också den röda tråden mellan alla rum.” – En Pentia kollega

Hedersomnämnande

Om du någon gång planerar en escape room-resa är London och Shepherd's Bush resmålet för dig. Sherlocked: The experience lämnade oss mållösa från start. Det kan vara så att en framtida konferensresa får gå till London bara för att få återuppleva det här spelet igen. 

”Finns inget som detta. Mind blown”.

”Otroligt påkostat och smart, från start till slut”.

”Top notch. Fantastiskt utförande”.

- Kollegor på Pentia

Om speldagen

Pentias speldag är en tradition som anordnas två gånger om året där vi spelar spel och går på escape room. Speldagen är en del i arbetet med att skapa en arbetsplats där alla trivs och har roligt på jobbet - roligt är ett av våra tre värdeord. Läs mer om vår speldag här: Vikten av en rolig arbetsplats - därför har vi speldag på Pentia

 

Lediga jobb

Just nu söker vi utvecklare. Läs mer här!
Karriär

Sociala Medier

När du följer oss i sociala medier kan du vara säker på att du inte missar vad som är på gång hos oss.

Pentia Malmö i sociala medier
Pentia er kåret som en af Danmarks bedste arbejdspladser i Great Place To Work

Pentia är ett Great Place To Work

Vi är stolta över att vara ett Great Place To Work-certifierat företag.

Läs mer här